The Nissan Leaf Sets an Odd Record at the Goodwood Festival of Speed Gallery

3 videos
 • The Nissan Leaf Sets an Odd Record at the Goodwood Festival of Speed
  Goodwood Festival of Speed 2012 - Nissan LEAF Reverse Record Interview

  Check out this interview with Nissan LEAF stunt driver Terry Grant just shortly after he sets a reverse record up the Goodwood Hill in just 1 minute 57 seconds. For all the times and actions keep an eye on the Nissan LEAF UK Facebook page https://www.Facebook.com/NissanLeafUK or follow us on https://www.Twitter.com/NissanLeafUK

 • The Nissan Leaf Sets an Odd Record at the Goodwood Festival of Speed
  Nissan LEAF wereldrecordpoging achteruitrijden

  Op het Goodwood Festival of Speed (29 juni-01 juli), probeert de 100% elektrische Nissan LEAF, in het kader van de beroemde heuvel klim (1,16 mijl / 1.86 km), om een nieuw Guiness wereldrecord "snelheid op een mijl" te vestigen. Maar niet op de gebruikelijke manier: achteruitrijdend!

  Door de directe aandrijving van de elektromotor op de wielen zou een Nissan LEAF achteruitrijdend dezelfde topsnelheid moeten hebben als vooruitrijdend. Dankzij de accu’s die onder de bodem zijn gemonteerd, heeft hij een laag zwaartepunt, waardoor de LEAF nauwelijks overhelt in bochten en een uitstekende stabiliteit in rechte lijn heeft. Bovendien heeft hij minder bewegende delen dan een conventionele auto, dus is er minder kans dat zich mechanische defecten voordoen.

  Deze recordpoging is een onderdeel van ambitieuze campagne van Nissan om via de social media de boodschap van de elektrische auto te bevorderen op Europese schaal. De operatie, genaamd The Big Turn On, is van plan om aan te tonen dat de Nissan LEAF, terwijl ze milieuvriendelijk, ook veilig is, zuinig in gebruik, handig en leuk om in te rijden.

  Meer informatie op www.facebook.com/nissanLEAFBelux

 • The Nissan Leaf Sets an Odd Record at the Goodwood Festival of Speed
  Goodwood Festival of Speed 2012 - Nissan LEAF Reverse Record

  Here’s a peek inside the Nissan LEAF as stunt driver Terry Grant sets a reverse record up the Goodwood Hill. For all the times and actions keep an eye on the Nissan LEAF UK Facebook page https://www.Facebook.com/NissanLeafUK or follow us on https://www.Twitter.com/NissanLeafUK